print Energifordeling pr portion

Sukkerfri karamelsauce

Af Majbritt L Engell, Netslank 265 kcal pr portion (167g)

Varer til 6 portion

Ingredienser til 6 portion

2 dl vand
1 dl sukrin+
40 g smør
13-14 spsk BageSød/Perfect fit (ca 200 g)
2 dl fløde 38%

Tilbehør:
600 g Sukkerfri is, vaniljesmag

Pynt: hakkede hasselnødder

Fremgangsmåde

Kom vand, smør og sukrin+ i en gryde og bring det i kog. Lad det koge ca 5-6 min mens du rører i blandingen - så alt sukrin+ og smør opløses.

Tilsæt fløden og lad den koge med ca. 2 min.

Skru lidt ned for varmen, men det skal fortsat boble (småkoge).

Tilsæt så en spiseske BageSød/Perfect fit ad gangen mens du rører i den kogende masse. Lad det opløses før den næste tilsættes. Lad det koge ca 8-10 min fra fløden er kommet i og pludselig får det en tykkere konsistens og karamelfarven. Den helt seje konsistens kommer når det er kølet lidt af.

Server saucen sammen med stave af is og hakkede hasselnødder.

Tip: Rist evt nødderne på en tør pande inden servering.