print Energifordeling pr portion

Rødkålssalat med blomkål og linser

Af Majbritt L Engell, Netslank 257 kcal pr portion (314g)

Varer til 2 portion

Ingredienser til 2 portion

1 spsk pinjekerner
1 dl sorte linser eller 1/2 dåse forkogte linser
200 g rødkål
150 g blomkål
2 spsk ekstra jomfru olivenolie eller ekstra jomfru olivenolie med chokoladesmag
Saft fra 1 lime
Lidt saltflager eller almindeligt salt
100 g hindbær
en håndfuld frisk brøndkarse

Topping
8 ananaskirsebær

Fremgangsmåde

Rist pinjekerne på en tør pande et par minutter. Lad dem køle af.

Kog linserne i vand efter anvisning på pakken. Ca. 20-30 minutter ved middel varme.

Snit rødkålen i tynde strimler. Pluk blomkålen til buketter.

Vend det hele sammen med olie, limesaft og drys med saltflager samt pinjekerner.

Pynt med brøndkarse og hindbær.

Del ananaskirsebærrene og fordel dem over salaten.

Tip: Serveres sammen med fx et stykke laks eller 1-2 kyllingelår.