print Energifordeling pr stk

Mandelboller

Af Majbritt L Engell, Netslank 106 kcal pr stk (58g)

Varer til 15 stk

Ingredienser til 15 stk

20 g gær
4 dl vand
½ tsk salt
1 tsk kanel
50 g fiberstrø eller hvedeklid
4 spsk olie, fx rapsolie
100 g mandelmel
250 g hvid hvede (hvis du har PCO brug da max 150 gram hvid hvede og rugmel for resten)
mandelflager eller blendede pistacienødder så det bliver til pistacienøddemel

15 muffinsforme fx stjerneformet eller runde

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i lunken vand og tilsæt salt, kanel, klid, mandelmel, hvidhvede mel og olie. Rør grundigt. Hæv et lunt sted i ca. 6 timer.

Fordel dejen med en spiseske i 15 muffinsforme.

Dyp evt skeen i vand løbende så dejen ikke hænger ved.

Top med mandelflager eller pistacenøddemel. Bag ved 200 grader i ca. 15-20 min.100 kcal pr. stk.

Tip: Spis et blødkogt æg til bollen og kom en tyk skive skinie og ost 16% i bollen.