print Energifordeling pr stk

Kagemand- Gammelsmølf

Af Majbritt L Engell, Netslank 145 kcal pr stk (68g)

Varer til 20 stk

Ingredienser til 20 stk

6 æg
2 bananer
75g Rapsolie
1/2 tsk kanel, 1 knsp kardemomme, 1/2 tsk vaniljepulver
150 g Sukkerfri marcipan fra Isis eller Odense marcipan
saft og skal fra 2 appelsiner
75 g Hvid Hvedemel, Amo
100g Mandelmel, Økologisk
30g Pofiber
50g Hasselnøddeflager
120g suvida sukkererstatning
1 tsk bagepulver

Rød frugtfarve
Blå frugtfarve
8 spsk flordrys fra Suvida
1 dl fløde
Lidt sukekrfri slik til pynt

Fremgangsmåde

Pisk æggene sammen.

Tilsæt olie, krydderier, mosede bananer, groftrevet marcipan, appelsinskal og saft

Rør blandingen sammen.

Vend hvid hvedemel med mandelmel, pofiber, hakkede hasselnødder, Suvida sukkererstatning og bagepulver.

Rør det hele sammen.

Fordel dejen i et ildfastfad på ca 40x 60 cm

Bages i varmluftovn ved 160 grader i ca 40 min.

Tegn gammelsmølf på den færdigbagte kage med en kniv.

Skær kagen ud.

Rør rød glasur og blå glasur af suvida flordrys og frugtfarve.

Pisk fløden til skum og fordel det på kagen som gammelsmølf er ud.

Pynt evt sukkerfri slik så han får øjne og mund.

OBS. Bemærk at når du rører suvida flordrys skal du være forsigtig.

Tilsæt vand forsigtigt. Når den har en jævn konsistens venter du nogle minutter for at den sætter sig. Hvis du rører den for tyk, blir den sten hård efter nogen tid.