print Energifordeling pr portion

Hvidkålssalat med avocado og gulerod

Af Majbritt L Engell, Netslank 223 kcal pr portion (261g)

Varer til 2 portion

Ingredienser til 2 portion

150 g hvidkål eller spidskål , snittet tyndt
3 gulerødder , skrællet og skåret i skiver
1 håndfuld frisk dild, hakket groft
1 avocado, hakket groft
1/2 dl friske ærter, kan erstattes med edamamebønner fra frost
2 spsk ekstra jomfru olivenolie eller pistacienøddeolie
Saft og skal fra 1⁄2 citron (økologisk)

Topping
Frysetørrede bær eller friske bær
Frisk dild
Lidt salt flager eller almindeligt salt

Fremgangsmåde

Vend hvidkål, gulerod, dild, avocado og ærter sammen en en skål.

Vend salaten med olie, revet citronskal og -saft.

Pynt salaten med frysetørrede bær, dild og saltfager.

Tip: Spis et lækkert stykke laks til sammen med kartofler. Eller tilsæt eventuelt 200 g forkogt kikærter med i salaten.

OBS: denne opskrift er fra vores bog Tarme i Topform.