print Energifordeling pr portion

Fennikelsalat med and og mandarin

Af Majbritt L Engell, Netslank 367 kcal pr portion (188g)

Varer til 6 portion

Ingredienser til 6 portion

300 g andebryst
1/2 tsk tørret chili
½ tsk kardemomme
20 g cashewnøddesmør
lidt salt og peber
1 spsk kokosolie til stegning
2 fennikel
2 gule peberfrugt
100 g sukkerærter
2 mandariner
50 g hasselnød
1 spsk hørfrø
30 g hasselnødolie eller rapsolie med saften fra en limefrugt
1/2 tsk stødt muskatnød
1/2 tsk karry
salt og peber

Fremgangsmåde

Skrær andebrysterne til strimler og vend dem i tørret chili, kardemomme, cashewnøddesmør og lidt salt og peber.

Steg andestykkerne på en varm pande i kokosolie ca 4-6 minutter.

Læg dem til afkøling på en tallerken.

Snit de to fennikel til meget tynde strimler. Brug evt. en foodprocessor. Hak peberfrugterne til små tern og sukkerærter på langs.

Pil mandarinerne og del dem til både. Skær forsigtigt små tern ud af mandarinbådene.

Hak hasselnødderne groft og rist dem og hørfrø på en tør pande ca 3-4 min. Ryst undervejs.

Bland hele salaten: fennikel, gul peberfrugt, mandarinstykker, and, hasselnødder og hørfrø.

Rør hasselnøddeolie sammen med limesaft, karry og muskatnød lidt salt og peber.