print Energifordeling pr person

Citronbagte rødspætter med broccoli cous cous og pocherede æg

Af Ida, Netslank 432 kcal pr person (880g)

Varer til 4 person

Ingredienser til 4 person

600 g rødspættefileter
1 citron
4 spsk olivenolie
1 bundt dild (evt.)

1 broccoli
½ dl olivenolie
Saften fra 1 lime
1 tsk salt
2 spsk kapers, finthakket
1 lille rødløg, finthakket
1 læble, revet fint

4 æg
2 liter vand
3 spsk eddike
1 tsk salt

Fremgangsmåde

Sæt ovnen på 200 grader.

Skær citronen i skiver.

Smør et ovnfast fad med lidt olie og læg fiskene i.

Dryp olivenolie og lidt citronsaft over.

Fordel citronskiverne over fiskene og bag dem i 20 minutter.

Pynt evt. med dild.

Pluk broccolien i små buketter og blend det i foodprocessoren med olivenolie, limesaft og salt.

Bland blendet broccoli med finthakkede kaperes, finthakket rødløg og fintrevet æble.

Kom broccolie cous cous'en i et fad.

Kom de 2 liter vand i en gryde og lad det koge op.

Tilsæt eddike og salt.

Skru ned for varmen, så vandet småsimrer.

Slå forsigtigt et æg ud i en lille skål. Lav en virvelstrøm i vandet med en ske og sænk forsigtigt ægget ned i vandet og lad det simre i 4 minutter. Fisk ægget op og lad det køle af på en tallerken. Fortsæt processen for de øvrige 3 æg.

Fordel de pocherede æg på broccoli cous cous'en.