print Energifordeling pr portion

Chokolade petit fours

Af Majbritt L Engell, Netslank 94 kcal pr portion (21g)

Varer til 20 portion

Ingredienser til 20 portion

100 g mandel/ mandelmel
2 spsk sukrin+
1/2 tsk vaniljepulver
4 spsk flydende Ama/Kærgaarden/Lise

100 g sukkerfri chokolade (70-75%)
100 g fløde 38% (1 1/4 dl fløde)
50 g hasselnødderflager

Fremgangsmåde

Blend mandlerne til mel.

Bland mandelmel, sukrin+, vaniljepulver og ælt det sammen med flydende Ama.

Fordel dejen i 20 muffinsforme.

Dejen er meget løs. Tryk den ned i formene og lidt op ad kanterne. Prik i bunden med en gaffel.

Bag bundene ved 160 grader varmluft i ca 15-20 min.

Lad bundene køle lidt af før du kommer chokoladefyld på toppen.

Hak chokoladen groft og kom det i en skål. Varm fløden op i en gryde. Den skal bare lige bringes i kog.

Hæld den over chokoladen og rør i chokoladen indtil den er smeltet. Chokolademassen skal have en homogen konsistens.

Fordel chokolademassen over de 20 nøddebunde og top med hakkede hasselnødder.

Stil kagerne på køl minimum en time eller i fryseren ca 30 minutter.

Opbevares i køleskabet.