print Energifordeling pr personer

Tærte med broccoli og ricotta

Af Majbritt L Engell, Netslank 462 kcal pr personer (317g)

Varer til 4 personer

Ingredienser til 4 personer

Tærtebund:
120g Rugmel
1 æg
200g Kvark
3 spsk Rapsolie eller macadamianødolie
1/2 tsk salt
2 tsk tørret rosmarin

Fyld:
½ squash
1 Broccoli
150g Ricotta
6 æg
3 spsk fløde
1/2 tsk karry
1/2 tsk stødt muskatnød
salt og peber

Fremgangsmåde

Rør rugmel, æg, olie, kvark, rosmarin og salt sammen.

Fordel dejen i en smurt tærteform (25 cm i diameter). Tryk dejen på plads med fingrene. Dyb vand i fingrene undervejs, hvis dejen hænger fast.

Prik i dejen med en gaffel.

Forbag tærtebunden i 20 min. ved 180 grader varmluft.

Skær squashen i skiver og læg den i bunden af den forbagte tærte.

Pluk broccolien til små buketter og fordel den ud over. hak stokken og læg den med i tærten. Læg klatter af ricotta.

Pisk æg sammen med fløde og tilsæt salt, peber, karry og stødt muskat.

Bages i ovnen ved 175 grader varmluft ca 50-60 min. Til æggemassen har sat sig.

Spises som den er eller sammen med grøntsagsstave.