print Energifordeling pr portion

Syrlig rabarbergrød med jordbær

Af Majbritt L Engell, Netslank 203 kcal pr portion (244g)

Varer til 2 portion

Ingredienser til 2 portion

100g Rabarber, rå
150g Jordbær, dybfrost, usukrede
150g Vand
1/2 tsk vaniljepulver
20 g Sukker
3g Maizena
1/2 dl vand
60g piskefløde

Fremgangsmåde

Skær rabarber i skiver a 1 cm.

Kom dem i en gryde sammen med frosne jordbær, vand og vaniljepulver.

Lad det simre ved middel varme i 10 minutter.

Tilsæt sukker og lad de småkoge 5 minutter mere.

Pist godt i grøden med et piskeris.

Rys maizenaen med lidt vand.

Tilsæt forsigtigt maizenajævningen i en stråle. Det er ikke sikkert du skal bruge det hele.

Grøden bliver tykkere når den er afkølet.

Serveres med fløde på toppen

Serveres med fløde/ creme fraiche eller alternativt en lækker vaniljeis.

Perfekt mini nydelse på 200 kcal til fx Plus 40 minus 10.

Tip: Grøden kan også bruges fx oven skyr eller græsk yoghurt.