print Energifordeling pr portion

Granola med kokos, abrikos, valnød og chokolade

Af Majbritt L Engell, Netslank 158 kcal pr portion (36g)

Varer til 16 portion

Ingredienser til 16 portion

300 g kerner og frø, fx græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø 

150 g nødder, fx mandler, valnødder eller hasselnødder 

100 g kokosmel eller kokos flager 

1 tsk kanel 

1 tsk groft salt 

3 spsk chiafrø 

3 spsk kokosolie 

30 g mørk chokolade 

100 g tørrede abrikoser, alternativt kan 
du bruge gojibær eller incabær 
eller en kombination

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Bland kerner og nødder, kokosmel, kanel, groft salt, chiafrø og kokosolie.

Spred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen ved 180 grader i ca. 20-30 minutter. Rør undervejs og hold øje med, at blandingen ikke bliver for mørk.

Tag granolaen ud af ovnen og drys med hakket mørk chokolade.

Hak abrikoserne og bland dem i granolaen, når den er afkølet.

Opbevares på køl.

Tip: Spises oven på skyr, chiagrød mv.

OBS: Denne opskrift er fra bogen Tarme i Topform