print Energifordeling pr stk

Rabarberkage med marcipan

Af Majbritt L Engell, Netslank 192 kcal pr stk (73g)

Varer til 10 stk

Ingredienser til 10 stk

230 g rabarber
3 tsk sukker
1 tsk vaniljepulver
80 g smør, smeltes

2 æg
65 g sukker
80 g hvid hvedemel, sigtet speltmel eller ølandshvedemel
1 tsk vaniljepulver
1 knsp salt
1 tsk bagepulver
65 g marcipan, fintrevet
25 g Havregryn grovvalset
30 g mandlersplitter eller mandelflager

Fremgangsmåde

Rens rabarber.

Skær dem i små stykker a cirka 1/2 cm.

Vend dem med sukker og vaniljepulver.

Lad det stå og trække.

Smelt smørret.

Pisk æg og sukker godt sammen. I cirka 5-7 minutter.

Sigt melet igennem en si og kom vaniljepulver, salt og bagepulver ned til melet.

Bland det med æggemassen.

Vend fintrevet marcipan med rabarber og kom det ned i dejen. Rør godt.

Tilsæt til sidst smør og havregryn og rør godt en gang mere.

Fordel dejen i en tærteform med bagepapir.

Bag kagen 50-60 minutter ved 175 g varmluft.