print Energifordeling pr personer

Kyllingeburger lowcarb med aubergine fritter

Af Majbritt L Engell, Netslank 391 kcal pr personer (373g)

Varer til 8 personer

Ingredienser til 8 personer

ca 8 burgerboller:
3 stk æg
100g philadelphia light
1/2 tsk bagepulver
10g Skallin eller HUSK
30g hasselnødder
1/2 tsk salt
20g sesamfrø

Fyld til ca 4 personer:
1 kilo kyllingbryst
3 stk avocado
2 spsk friskhakket persille
saften fra 1 citron
lidt salt
6 tomater
8 spsk Pesto
1 rødløg
1/4 iceberg, eller anden salat
evt 1/2 radicchio

Fritter ala aubergine:
3 stk Auberginer
4-5 spsk olivenolie
1 knsp karry
salt
evt frisk timian

evt lidt ketchup, sukkerfri

Fremgangsmåde

Rist hasselnødderne på en tør pande og mal dem til fint mel.

Del æggeblommerne og hvider i to skåle. Pisk hviderne stive.

Pisk philadelphiaen sammen med æggeblommerne.

Tilsæt de øvrige ingredienser hertil og pisk indtil alle klumper er væk.

Vend forsigtigt æggeblommemassen i hviderne.

Fordel dejen på en bageplade med bagepapir, så du får 8 klatter - lav godt afstand mellem dem. Drys med sesamfrø og bag dem i ovnen ved 150 grader i 25-35 min.

Kog kyllingen i vand i en gryde ca 20 minutter.

Når kyllingen er færdig plukkes den til strimler.

Mos avokadoen og rør den sammen med persille og citronsaft.

Smag til med salt.

Skær tomaterne og rødløgene i skiver.

Skæld salaten og riv bladene i mindre stykker.

Skær auberginen i både ala kartoffelbådestørrelse. Steg dem i fedtstof med karry, salt og timian.

Når alle ingredienser er klar samles burgeren:

Lav en burger af 2 stykker brød, salat, kylling, avokadomos, skiver af tomat, og pesto i burgeren. Server fritter og evt. sukkerfri ketchup til.

INFO:

Server to burgerboller pr. person - en "over" og en "under".

Obevares på køl.