print Energifordeling pr portion

Kødsovs, klassisk

Af Majbritt L Engell, Netslank 231 kcal pr portion (232g)

Varer til 14 portion

Ingredienser til 14 portion

1 spsk Olivenolie
6g Smør
3 fed Hvidløg, finthakket
1 stk Løg, finthakket
1/2 tsk karry og 1/2 tsk stødt spidskommen
2 kilo Oksekød, 3-7%
200g Tomatpure, urtekram eller andet mærke
20g Tomatketchup, sukkerfri
680g Tomater Hakkede fra urtekram, eller 2 dåser hakkede tomater
30g Mørk chokolade
200g Blomkål, dansk, revet groft, eller gulerødder
2 spsk viineddike
salt

Fremgangsmåde

Svits karry stødt spidskommen og chili med hvidløg og løg.

Tilsæt kødet og lad det svitse.

Tilsæt resterende ingredienser og lad det simre under låg ca 15 min.

Smag til med salt.

Tip: Snit 200 gram spidskål til som tilbehør. Vend det evt med pistacinøddeolie og salt samt revet citronskal.