print Energifordeling pr portion

Julepetit fours

Af Majbritt L Engell, Netslank 109 kcal pr portion (27g)

Varer til 16 portion

Ingredienser til 16 portion

100 g mandelmel, fedtreduceret, Funktionel Mad
30 gram Suvida Sødebagemiddel
1/2 tsk vaniljepulver
4 spsk flydende oliemargarine, fx Ama/Kærgaarden/Lise

120 g sukkerfri fløde chokolade, fx Cavalier Stevia Mælk
2 spsk revet appelsin skal
1 spsk appelsin saft
100 g fløde 38% (1 1/4 dl fløde)
50 g mandelflager

Fremgangsmåde

Bland nøddemel, suvida sødebagemiddel, vaniljepulver og ælt det sammen med flydende oliemargarine.

Fordel dejen i 16 mini muffinsforme, fx hjerteformet.

Dejen er meget løs. Tryk den ned i formene og lidt op ad kanterne. Prik i bunden med en gaffel.

Bag bundene ved 160 grader varmluft i ca 10-15 min.

Lad bundene køle lidt af før du kommer chokoladefyld på toppen.

Hak chokoladen groft og kom det i en skål. Varm fløden op i en gryde.

Den skal bare lige bringes i kog.

Hæld den over chokoladen og rør i chokoladen indtil den er smeltet. Chokolademassen skal have en homogen konsistens. Tilsæt derefter appelsinskal og saft.

Fordel chokolademassen over de 16 nøddebunde og top med mandelflager.

Stil kagerne på køl minimum en time eller i fryseren ca 30 minutter.

Opbevares i køleskabet eller fryseren.