print Energifordeling pr portion

Hvidchokolade Gateau Marcel

Af Majbritt L Engell, Netslank 177 kcal pr portion (53g)

Varer til 16 portion

Ingredienser til 16 portion

3 plader sukkerfri hvid chokolade (250g) fx Cavalier Stevia Hvid bar m. rice crisp – 2 plader skal bruges til dejen og 1 plade skal hakkes og bruges som pynt.
160g Smør
4 bæger Æggeblommer, Pasteuriserede
1/2 tsk vanilje
1 tsk flydende sødemiddel
3 bæger Æggehvider, Pasteuriserede Danæg
80g Frk.Skrumps BageSød eller Perfect fit
100g sukkerfri Hindbær marmelade (fx cervera) eller 100 gram hindbær

Pynt: hakket hvid chokolade

Fremgangsmåde

Smelt chokoladen, de 170 gram, sammen med smør over et vandbad ved svag varme.

Pisk æggeblommer med flydende sød og vanilje.

Hæld æggeblommerne i den smeltet chokolademasse i en tynd stråle. Rør hele tiden..

Pisk æggehviderne godt stive.

Vend dem forsigtigt i chokolademassen.

Drys forsigtigt Bagesød i dejen, mens du rører.

Del portionen i to. Kom den ene del i en springform (ca. 19 cm i diameter) og stil den anden del i køleskabet. Hvis det falder sammen kan man piske en æggehvide og vende den forsigtigt i.

Bag kagen ved 175 grader i ca. 30 min. Kagen flader nok lidt sammen når den kommer ud af ovnen, men det er meningen.

Smør kagen med hindbær marmelade når kagen har kølet af i ca. 30 min.

Hvis du bruger hindbær fra frost skal du hælde kogende vand over dem. Hælde vandet fra og mose dem med en gammel så de bliver til hindbærmos.

Smør derefter chokolademoussen ud over kagen.

Hak resterende chokolade groft og drys dem over kagen.

Lad nu kagen hvile i 24 timer. Ja det er svært, men den er klart bedst hvis du lader den "sætte sig".