print Energifordeling pr portion

Grøn bog: Sashimi laks med kartoffelsalat

Af Majbritt L Engell, Netslank 424 kcal pr portion (510g)

Varer til 2 portion

Ingredienser til 2 portion

400 g romanesco eller blomkål, skåret i små buketter
150 g skyr
20 g mayonnaise, fuldfed
saft og skal fra 1 citron, fintrevet skal
lidt saltflager
friskkværnet peber
150 g nye kartofler, renset og kogt, delt i halve
100 g æble, hakket fint
et kvist frisk rosmarin
200 g sashimi laks eller varmrøget laks, rå laks skåret i meget tynde skiver eller delt i mindre stykker

Fremgangsmåde

Hæld kogende vand over romanesco buketterne og lad den trække 5-10 minutter.

Hæld vandet fra og lad den køle af.

Bland skyr med mayonnaise, saft og skal fra citron. Drys med saltflager og peber.

Vend romanesco, kartofler, æblestykker i skyrdressingen.

Fordel kartoffelsalaten i to tallerkener. Pynt med skiver af laks, frisk rosmarinblade og friskkværnet peber.

Tip: Romanesco er en blanding af broccoli og blomkål. Kan du ikke få den i dit lokale supermarked kan du erstatte den med broccoli eller blomkål.

Opskriften er fra vores bog Frk Skrumps Grønne Middagsretter.

Hvis du er igang med boostkur kan retten kan bruges på en boostdag som aftensmad og på en basisdag som frokost eller aftensmad.