print Energifordeling pr portion

Gammeldags æblekage med choko-knas

Af Majbritt L Engell, Netslank 221 kcal pr portion (203g)

Varer til 6 portion

Ingredienser til 6 portion

6 madæbler
vand
2 tsk flydende Suvida

1 dl piskefløde
½ tsk vaniljepulver
2 spsk Suvida Flordrys
150 g skyr

½ dl hørfrø eller chiafrø
½ dl kokosmel
½ dl Fiberstrø
40 g chokolade min 70 %
1 dl afskallede hasselnødder
3 spsk Suvida Sukkererstatning

Fremgangsmåde

kræl æblerne og skær dem i både.

Kom dem i en gryde og dæk æblerne til med vand. Lad dem koge under låg til de er møre, ca 5-8 min Hæld alt vandet fra og pisk æblerne godt sammen med et piskeris. Du kan evt også bruge en stavblender hvis du gerne vil have en jævn masse.

Smag den til med flydende Suvida. Den må endelig ikke blive for sød.

chokoladeknasen er sød og æblets syrlighed er en god kontrast til dette.

Pisk fløden godt stiv med vaniljepulver og Suvida flordrys.

Vend det forsigtigt med skyr.

Stil flødeskum på køl.

Rist hørfrøen på en tør pande nogle minutter. Pas på, de varme hørfrø hopper, du kan med fordel komme låg på.

Tilsæt kokosmel, Fiberstrø, hakket mørk chokolade, hasselnødder, lakridspulver og Suvida Sukkererstatning.

Vend løbende massen, til Suvida er smeltet.

Hæld massen over på et stykke bagepapir og lad det køle af.

Anret desserten i 4 glas: Læg æble i bunden, så chokoladeknas og dernæst flødeskumscreme.

Læg så mange lag der er plads til i glasset. Slut af med chokoladeknas.

Tip: Chokoladeknasen kan også bruges som topping på fx skyr til morgenmad.

Obs: hvis du ikke kan få fat i afskallede hasselnødder, kan du riste nogle med skal på en tør pande nogle minutter. Rul dem i et viskestykke så skallen falder af.